18. Otvoreno prv. Dalmacije

Održano je 18. Otvoreno prvenstvo Dalmacije u raketnom modelarstvu u Vrlici. Organizator natjecanja je bio Hrvatski astronautički i raketni savez, uz pomoć suorganizatora Zrakoplovnog tehničkog društva Sinj, Zajednice tehničke kulture Splitsko Dalmatinske županije, Zajednice tehničke kulture grada Splita i Amaterskog raketnog astronautičkog kluba Dubrava iz Zagreba, a domaćin natjecanja je bila osnovna škola Milana Begovića koja je našim natjecateljima, mentorima i sucima ustupila školsku dvoranu za noćenje.
Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom Grada Vrlike i Turističke zajednice Grada Vrlike.
Natjecatelje je pozdravio Martin Olujić, predsjednik Zajednice tehničke kulture grada Splita, a natjecanje je otvorila Dijana Maras, direktorica turističke zajednice grada Vrlike.
Natjecanje se održalo u dvije kategorije raketa s padobranom i raketa s trakom, a natjecali su se učenici osnovnih i srednjih škola iz Splita, Omiša, Sinja, Zadra, Obrovca, Garešnice i Zagreba.
Vjetar je radio probleme mladim raketašima tako da su morali daleko trčati po svoje modele raketa, dok je neke modele raketa predaleko odnio vjetar i sprječavao raketaše da pronađu model za idući start. Tako da su najuspješniji natjecatelji bili oni koji su taktizirali.
Na kraju natjecanja održana je podjela nagrada najuspješnijim natjecateljima.
Zahvaljujemo se gospodinu Nikoli Uzunu zamjeniku gradonačelnika grada Vrlike i gospođi Dijani Maras direktorici Turističke zajednica grada Vrlike na angažmanu u organizaciji samog natjecanja, te potpori da se natjecanje po drugi put održava u Vrlici. Izdvajamo i sponzora natjecanja firmu Naturalis d.o.o. koja je donirala prirodnu izvorsku vodu Cetina.