Mjesec astronautike Rijeka 2020

Brosura Plakat

Od 16.11. do 18.12.2020. u Astronomskom centru Rijeka se održava manifestacija pod nazivom MJESEC ASTRONAUTIKE u organizaciji Hrvatskog astronautičkog i raketnog saveza (HARS) te suorganizatora HZTK, Grada Rijeke, Astronomskog centra Rijeka, ZTK grada Rijeke, Akademsko astronomskog društva Rijeka (AAD Rijeka) i Astronomsko astronautičkog društva Zadar (AADZ). Ova manifestacija ima tradiciju održavanja preko 50 godina sa ciljem popularizacije astronautike, raketne tehnike i raketnog modelarstva kroz razna predavanja koja su tematikom vezana za ova područja te izložbom fotografija. Ove godine u Rijeci, kao europskoj prijestolnici kulture, organiziramo sedam vrhunskih predavanja popraćenih programima Astronomskog centra Rijeka i Akademskog astronomskog društva Rijeka. Uz prigodna predavanja osigurat ćemo i teleskopsko promatranje noćnog neba, te dvije izložbe fotografija,od kojih će prva biti u prostoru Astronomskog centra, a druga premijerno na riječkom Korzu.

Nakon što smo ovom manifestacijom proteklih godina obišli Garešnicu, Zadar, Obrovac, Zagreb, Pulu, Vinkovce i mnoge druge gradove s ciljem popularizacije astronautike, raketne tehnike i raketnog modelarstva, stižemo po drugi put u Rijeku EPK 2020 u cilju promoviranja astronautike i podizanja interesa kod mladih naraštaja, naročito osnovaca, za raketnu tehniku i raketno modelarstvo koje je nekada u vašem gradu, čiji su sugrađani jedni od pionira raketarstva u Hrvatskoj, bilo iznimno popularno.

Najavljeni programi provode se uz poštivanje svih preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih sugrađana, svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te OBVEZNO nošenje zaštitnih maski za lice, s obzirom da se radi o zatvorenom prostoru.

U prostorima ACR-a provodi se: mjerenje tjelesne temperature.

 

NAPOMENA: SVA PREDAVANJA ĆE BITI MOGUĆE PRATITI I ON LINE PREKO FB STRANICE HRVATSKOG ASTRONAUTIČKOG I RAKETNOG SAVEZA (HARS